9:00 - 16:00

Lu, Mi, Vin

12:00 - 19:00

Ma, Joi

021 746 35 13

Programari

Image

Confidentialitate si sensibilitate

Culturi col uterin Chlamydia si Mycoplasma, Ureaplasma

Infectiile genitale cu Chlamydia trachomatis constituie o problema majora de sanatate, cu peste 50 milioane de cazuri noi pe an in intreaga lume. Chlamydia trachomatis este bacteria cea mai frecvent implicata in producerea bolilor cu transmitere sexuala.
La femei, in foarte multe cazuri infectia evolueaza asimptomatic sau cu simptome discrete ce trec neobservate. In lipsa diagnosticului si a tratamentului adecvat infectia poate progresa spre o inflamatie cronica severa ce poate conduce la artrita, infertilitate, sarcina extrauterina, avort spontan si nastere prematura.
Atunci cand infectia survine la femeile gravide exista riscul de a da nastere a unor copii ce pot dezvolta conjunctivita si pneumonie.
Prelevarea probelor se realizeaza in cabinetele de ginecologie, de catre un personal bine instruit.

Cealalta categorie de infectii genitale, care constituie subiectul acestui articol, este produsa de micoplasme (Mycoplasma hominis si Ureaplasma urealyticum), – microorganisme relativ frecvent intalnite la multe persoane in cadrul florei normale din uretra si vagin. In anumite circumstante aceste microorganisme se pot multiplica excesiv si pot determina infectii (prin raspunsul inflamator din partea organismului). Infectia poate fi din punct de vedere clinic asimptomatica sau cu diverse manifestari si forme clinice de boala.
Mycoplasma hominis si Ureaplasma urealyticum sunt implicate intr-o gama variata de afectiuni urogenitale: boala inflamatorie pelvina, sterilitate, avort septic, uretrite nongonococice la barbati, rar orhiepididimite, sindrom uretral la femei, infectii puerperale acute (subacute si cronice), pielonefrite, peritonite, sindrom Reiter. Anumite serotipuri sunt implicate in etiopatogenia infertilitatii.
Dismicrobismul vaginozelor include frecvent si M. hominis. Tot M. hominis poate da, rareori, vaginite prepubertare.